12-06-2015 09:21 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley lanceert zijn eerste eigen groene obligatie. De $ 500 mln aan schuldpapier wordt onder andere ingezet voor ruim 350 megawatt aan windparken in Texas.

Naast de lancering van de green bond presenteert Morgan Stanley ook een framework met voorwaarden waaraan deze en toekomstige uitgiftes van groene obligaties volgens de bank aan moeten voldoen.

“Morgan Stanley is toegewijd om zijn klanten duurzame investeringsopties te bieden die sociale, economische en milieutechnische projecten helpen financieren”, zegt Tom Nides, topman van Morgan Stanley. “We zetten onze expertise in om kapitaal te mobiliseren en een significante impact op het milieu te realiseren.”

Morgan Stanley heeft al veel nationale ontwikkelingsbanken, bedrijven en gemeentes ondersteund bij de uitgifte van groene obligaties. Sinds 2013 voor een bedrag dat $ 15 mrd ruim overstijgt. De bank lanceerde echter nog niet eerder een eigen green bond.

Bron: Environmental Finance, Morgan Stanley | Foto: OakleyOriginals, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)