15-06-2015 07:34 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse durfinvesteerder Obvious Ventures heeft in het eerste fonds ruim $ 120 mln opgehaald. Het durfkapitaal is bestemd voor start-ups met een positieve impact op de wereld.

In november 2014 kondigde Evan Williams de oprichting van Obvious Ventures aan. Toen was nog niet bekend welke omvang de partij voor positieve durfinvesteringen zou krijgen. Inmiddels is het eerste fonds van Obvious Ventures gesloten op een inleg van $ 123,5 mln, schrijft de website Impact Alpha.

“We zijn ervaren investeerders met stuk voor stuk verschillende beursgangen achter onze naam”, schrijft Obvious Ventures op zijn website. “Maar eerst en vooral zijn we productontwerpers en bedrijvenbouwers. We zijn op een missie om start-ups die gaan voor winst en impact te helpen opschalen.”

Vleesvervangers

Evan Williams is naast oprichter van Obvious Ventures ook mede-oprichter van Twitter én Blogger.com. Samen met de ervaren ervaren durfinvesteerder James Joaquin, onder andere bekend van Opower, investeert Williams $ 1 mln tot $ 5 mln in start-ups die een positieve impact hebben op onder meer energieverbruik, voedselproductie, werkgelegenheid en gezondheid.

Inmiddels behoren twaalf start-ups tot het portfolio van Obvious Ventures, zoals autodeelplatform Loup en vlees- en kaasvervangers Beyond Meat en Miyoko's Kitchen. Gezien het opgehaalde bedrag en de maximumbedragen per start-up, heeft Obvious Ventures nog ruimte voor andere startende bedrijven.

Bron: Impact Alpha, Obvious | Foto: Garrett Heath, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)