17-06-2015 18:11 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse organisaties CREO en Cleantech Syndicate zoeken voor vermogende families naar duurzame investeringskansen. De beide organisaties bundelen de financiële slagkracht.

Daarmee onstaat het CREO Syndicate, met in totaal $ 80 mrd aan familiekapitaal dat is bestemd voor Cleantech, Renewable Energy and Environmental Opportunities (CREO). De organisaties kondigden de fusie aan op een bijeenkomst in het Amerikaanse Witte Huis.

De leden van het CREO Syndicate hebben in het Witte Huis aangekondigd de komende vijf jaar $ 2 mrd in duurzame energieprojecten te investeren. Samen houden de vermogende families nu al $ 1,5 mrd aan hernieuwbare energie in de portfolio.

Duurzaam investeren

“Langetermijninvesteerders zoals, stichtingen, families en institutionele investeerders hebben een katalyserende rol in de transitie naar een CO2-arme economie”, staat in een statement van The White House. “Filantropen kunnen ontwikkelingen bij laboratoria en universiteiten in de vroegste fases voorruit helpen, investeerders helpen de meest veelbelovende innovaties verder opschalen.”

Naast het nieuw gevormde CREO Syndicate zeggen onder andere ook Goldman Sachs, de University of California en tientallen andere private investeerders toe samen ruim $ 4 mrd te steken in duurzame initiatieven. De top werd voorgezeten door de Amerikaanse vicepresident Joe Biden.

Bron: Bloomberg, White House | Foto: Addy Cameron-Huff, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)