15-07-2015 13:56 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse start-up Advanced Microgrid Solutions heeft $ 18 mln opgehaald om zijn energieopslagdiensten uit te rollen. Acteur Arnold Schwarzenegger is een van de investeerders.

Advanced Microgrid Solutions (AMS) heeft nog geen product geleverd maar in korte tijd wel contracten gesloten met grote multinationals. Aan het Amerikaanse energiebedrijf Southern California Edison gaat het 50 megawatt aan energieopslag leveren en ook Shell neemt in de VS 20 megawatt aan accuopslag af van de start-up.

Met Tesla heeft AMS een overeenkomst gesloten voor de afname van liefst 500 megawatt aan Powerpack-accu’s. De energieopslag installeert AMS bij klanten achter de energiemeter. Dankzij de accu’s kunnen de bedrijven pieken en dalen in de stroomvraag afvlakken en inspelen op goedkope stroomprijzen bij elektriciteitsoverschotten.

Governator

Drie maanden geleden haalde Advanced Microgrid Solutions al $ 8,8 mln op. Deze week schrijft GreentechMedia dat het bedrijf opnieuw miljoenen aan financiering heeft binnengehaald. Onder andere het Franse energiebedrijf Engie en Arnold Schwarzenegger steken in deze investeringsronde $ 18 mln in de start-up.

Schwarzenegger zet zich op meerdere fronten in voor een duurzame economie. Susan Kennedy, CEO van AMS, werkte eerder voor de overheid in Californië en kent Schwarzenegger goed. Ze was begin deze eeuw chief of staff en diende direct onder de governator.

Bron: AMS, GreentechMedia | Foto: Gage Skidmore, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)