22-07-2015 10:08 | Door: Thijs ten Brinck

NextEnergy, een Britse ontwikkelaar van duurzame energieprojecten, heeft van de Nederlandse NIBC Bank een financiering van ruim € 32 mln ontvangen. NextEnergy gebruikt de lening voor twee zonneparken.

In december 2014 kondigde NextEnergy de aankoop van de Britse zonprojecten Cock Hill in Wiltshire en Llwyndu in Wales aan. De NIBC Bank voorziet NextEnergy nu van een lening van £ 22,7 mln (€ 32,4 mln) voor het exploiteren van deze duurzame energiecentrales.

“We voegen voortdurend nieuwe projecten toe aan onze portfolio”, zegt Kevin Lyon, voorzitter van NextEnergy op de site van beursanalist Morningstar. “We verwachten ook onze financieringsbronnen verder uit te breiden.”

Zonne-energie in Zuid-Europa

De zonneparken in Wiltshire en Wales moeten in maart dit jaar aan het elektriciteitsnet gekoppeld zijn. Ze leveren maximaal 20 en 8 megawatt duurzame stroom.

NextEnergy kondigde in juni 2015 aan een yieldco naar de beurs te brengen. Binnen de dochteronderneming NextEnergy European Solar Utility wil de ontwikkelaar uiteindelijk ruim 1 gigawatt aan operationele Europese zonneparken onderbrengen. De focus van de yieldco ligt daarbij op Italië en Spanje.

Bron: Morningstar, NextEnergy, ReNews | Foto: Centre for Alternative Technology, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)