27-07-2015 07:12 | Door: Erik Verheggen

China is op zoek naar honderden miljarden om zijn milieuproblemen aan te pakken. De eerste uitgifte van duurzame green bonds in het land heeft alvast $ 300 mln opgehaald.

Dat meldt persbureau Reuters. Het windenergiebedrijf Xinjiang Goldwind Science & Technology heeft de primeur met de uitgifte van de eerste groene obligaties in het land. Het bedrijf gaat de miljoenen gebruiken als kapitaal en herfinanciering.

China zoekt naar manieren om zijn economie duurzamer te maken. Uit de laatste cijfers van de Chinese overheid blijkt dat slechts acht van 74 grote steden in het land voldoen aan de eisen voor luchtkwaliteit. Drie kwart van het Chinese drinkwater voldoet niet aan de standaarden.

Milieuproblematiek

China verwacht volgens Reuters de komende jaren $ 1.600 mrd nodig te hebben om alle milieuproblematiek het hoofd te bieden. 70 procent van de $ 200 mln die het land op dit moment jaarlijks uitgeeft aan de aanpak daarvan, komt uit leningen van staatsbanken.

Volgens een denktank van de Chinese Volksbank moet dat budget voor de komende jaren worden opgeschroefd naar ten minste $ 320 mln. Het is dan cruciaal dat de private sector investeert in cleantech en duurzame energie, zeggen analisten tegen Reuters.

Bron: Reuters, Cleantechnica | Foto: BriYYZ, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)