03-08-2015 14:02 | Door: Thijs ten Brinck

Vanaf 3 augustus 2015 kunnen innovatieve en duurzame start-ups en ondernemers zich inschrijven voor de ASN Bank Wereldprijs 2015. Vijf themawinnaars kunnen samen € 40.000 winnen.

De inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs 2015 is geopend. Deelnemers, maatschappelijk verantwoorde ondernemers met vernieuwende plannen, komen in aanmerking voor coaching, publiciteit en een mooi geldbedrag.

“De begeleiding was van grote waarde", zegt Mariah Mansvelt Beck van het biologische tamponmerk Yoni, winnaar in 2014. "We kregen toegang tot een netwerk van experts en konden vragen stellen over zaken als pr en financiën. Met de geldprijs konden we een website en webwinkel lanceren.”

Achtste editie

De ASN Bank organiseert de competitie, samen met haar platform Voor de Wereld van Morgen, voor de achtste keer. Ondernemers kunnen zich aanmelden met projecten in de gebieden duurzame energie, eerlijke handel, kinderrechten en onderwijs, veiligheid en zorg en welzijn.

Per thema worden maximaal tien inzendingen geselecteerd voor de competitie. Voor de themawinnaar is er een geldbedrag van € 5.000 tot € 20.000 beschikbaar. Ook is er een publieksprijs te winnen, ter waarde van € 5.000.

Naast Yoni behoren onder meer betonrecycler Slimbreker en de maatschappelijk verantwoorde smartphoneproducent Fairphone tot de eerdere winnaars. Inschrijven kan tot en met 15 september 2015.

Heb jij ook een slim idee voor een betere wereld? from Voor de Wereld van Morgen on Vimeo.

Meld je idee aan voor de ASN Bank Wereldprijs

 

Bron: ASN Bank | foto: ASN Bank