13-12-2012 12:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De grootste recyclelaar van plastic flessen in het Verenigd Koninkrijk, ECO Plastics, heeft ondanks economisch zware tijden extra financiering bij elkaar gebracht.

ECO Plastics kondigde aan zijn recyclingcapaciteit verder te willen uitbreiden, nadat bekend werd dat er €7,4 miljoen extra financiering bij elkaar is gebracht met steun van aandeelhouders Ludgate Environmental Fund en het Nederlandse Robeco SAM.

Het bedrijf wilde nog niet openbaar maken op welke manier de gelden gaat gebruiken om de verdere uitbreiding te ondersteunen. Maar volgens  Jonathan Short, managing director bij ECO Plastics, is het bedrijf nu “klaar om een nieuwe periode van snelle groei aan te pakken”.

Voortdurend vertrouwen

“We hebben de afgelopen drie jaar grote vooruitgang geboekt en deze investering brengt ons in de ideale positie om onze state-of-the-art faciliteiten verder te ontwikkelen en om  profiteren van andere uitbreidingsmogelijkheden als die zich voordoen,” aldus Short.

Volgens Short is het “feit dat we geld bij elkaar hebben weten te brengen in economisch krappe tijden” een bewijs van het ‘voortdurend vertrouwen’ van de aandeelhouders in het bedrijf en de strategie van het management. “We kijken er naar uit om het bedrijf met hen te laten groeien”.

De overeenkomst is de tweede grote financieringsronde in 18 maanden. In juli 2011 bracht het bedrijf al €30 mln binnen om een joint venture met Coca-Cola te financieren. Samen opende Coca-Cola en Ecoplastics in het Verenigd Koninkrijk de grootste rPET plastic recycling fabriek ter wereld.

Nederlandse inbreng

Robeco SAM is onderdeel van de Nederlandse vermogensbeheerder Robeco en richt zich uitsluitend op duurzaam beleggen. Begin december werd de Robeco-dochter door Brits vaktijdschrift Funds Europe nog uitgeroepen tot ‘thought leader’ van 2012. Een prijs voor de belangrijke bijdrage die SAM leverde aan het publieke bewustzijn ten aanzien van duurzaam vermogensbeheer. Relevante vragen op het gebied van duurzaam beleggen werden volgens de vakjury goed door de vermogensbeheerder aan de orde gesteld.

SAM houdt ook op continue basis de Dow Jones Sustainability Index bij, een ranking van de meest duurzame beursgenoteerde bedrijven ter wereld. Nederlandse bedrijven doen het doorgaans goed op deze ranking.

Bron: BusinessGreen

Foto: Sarah