13-08-2015 18:01 | Door: Dimitri Reijerman

Tesla heeft aangekondigd dat het 2,1 miljoen aandelen uitgeeft om nieuw kapitaal aan te trekken. De Amerikaanse autofabrikant hoopt een $ 0,5 mrd op te halen voor nieuwe projecten.

In een toelichting geeft Tesla aan dat CEO Elon Musk voornemens is om aandelen ter waarde van $ 20 mln in te kopen. Musk heeft al een belang van 22 procent. Daarnaast laat Tesla weten dat het Goldman, Sachs & Co. en Morgan Stanley in de arm heeft genomen om de aandelenemissie te begeleiden.

Investeringen

Tesla kan de $ 500 mln goed gebruiken: het bedrijf maakt op elke verkochte auto een verlies van $ 4.000, terwijl het de komende tijd miljarden dollars wil investeren. Zo moet de Model 3, een goedkopere elektrische auto, worden uitontwikkeld en Tesla bouwt een grote accufabriek.

De autofabrikant steekt daarnaast geld in uitbreiding van zijn netwerk van Supercharger-laadpalen en het wil meer verkooppunten opzetten. Ook Tesla Energy, een bedrijfsonderdeel waarin Powerpack- en Powerwall-accusystemen worden ontwikkeld, moet een kapitaalinjectie krijgen om verder te kunnen groeien.

Bron: Tesla | Foto: Tesla