15-08-2015 09:07 | Door: Dimitri Reijerman

Onderzoeksbureau Morningstar gaat data van het Nederlandse bedrijf Sustainalytics afnemen om de ESG-score van wereldwijd verhandelde fondsen te bepalen.

De ESG-score is een beoordeling van de elementen environmental, social and governance in de bedrijfsvoering. Die geeft weer hoe bedrijven, organisaties en landen zich inspannen voor thema's als duurzaamheid en sociaal welbevinden. De scores worden onder meer berekend door het in Amsterdam gevestigde Sustainalytics. Onderzoeksbureau Morningstar heeft een overeenkomst met Sustainalytics gesloten voor de afname van die data.

Sustainalytics geeft ESG-scores aan meer dan 4500 bedrijven. Bij het vaststellen van de scores worden zo'n zeventig verschillende factoren gewogen.

Morningstar wil de ESG-scores aan fondsen toekennen om in te spelen op de vraag bij beleggers en investeerders naar dergelijke informatie. Het onderzoeksbureau verwijst naar een onderzoek van het Morgan Stanley Institute, waaruit blijkt dat 71 procent van de 800 ondervraagde investeerders interesse heeft in duurzame beleggingen en investeringen.

Bron: Morningstar | Foto: RVS Handelsraum by Raiffeisenverband Salzburg. Licensed under CC BY 2.0 at via Wikimedia Commons. (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)