04-01-2013 10:05 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Sinds de lancering hebben duurzame ondernemers via crowdfundingplatform Oneplanetcrowd ruim €200.000 aan alternatieve investering binnengehaald.

Het platform heeft sinds de start op 10 oktober via 2.000 crowdfunders meer dan €208.000 opgehaald. Drie projecten – zonnelampje WakaWaka, online medium De Nieuwe Pers en het plantaardige ijs van Professor Grunschnabel – zijn ruim voor de einddatum volledig gefinancierd.

Succes dus voor duurzame ondernemers die moeilijk aan financiering komen via reguliere kanalen als bankkredieten en venture capital. Het platform staat nog steeds open voor geïnteresseerde ondernemers die hun idee kunnen pitchen bij Oneplanetcrowd.

Gangmaker

Zonnelampje WakaWaka is de grote gangmaker. Binnen 48 uur was 200 procent van het doelbedrag van €25.000 opgehaald. Inmiddels staat de teller op bijna €157.000. Met het geld kan oprichter Camille van Gestel de productie van het nieuwste model, de WakaWaka Power, opstarten.

De WakaWaka Power is ’s wereld meest efficiënte lamp en oplader die werkt op zonne-energie. Zonneceltechnologie van het Nederlandse Intivation speelt daarbij een belangrijke rol.

Voor elke verkochte WakaWaka Power doneert Van Gestel een exemplaar van zijn vorige model, de WakaWaka Classic, aan Haïti. Daar zitten nog veel gezinnen zonder licht sinds de aardbeving van 2010.