10-01-2013 09:29 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Al meer dan veertig bedrijven en instellingen hebben hun interesse aangegeven bij het Energiefonds Overijssel. Het fonds moet de ontwikkeling van groene energie stimuleren.

Dat maakte het Energiefonds Overijssel woensdag bekend. Het fonds heeft een omvang van €250 mln, geld dat komt uit de verkoop van Essent-aandelen door de provincie. Overijssel heeft het fonds opgericht om de doelstelling van 20 procent duurzame energie in 2020 te halen.

Theo Rietkerk, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie: "Het Energiefonds Overijssel biedt ondernemers en woningcorporaties de mogelijkheid om hun projecten op het gebied van energiebesparing en het produceren van nieuwe energie te financieren. Niet op de traditionele manier met subsidies maar door participaties, leningen en garanties."

Duurzaamheid loont

Projecten kunnen draaien om energiebesparing of duurzame energieopwekking, waarbij het fonds een financieel rendement van 2 procent beoogt.

De provincie wil ook de innovatiekracht bij bedrijven in Overijssel bevorderen. Tevens betekent dit een impuls voor de werkgelegenheid. "De doelstelling van de provincie en van de samenwerkingspartners sluiten naadloos op elkaar aan: Investeren in duurzaamheid loont," aldus Rietkerk.

Aanvragen voor het fonds kunnen van 17 januari worden ingediend en worden beoordeeld door ASN Bank.

Bron: ANP

Foto: Martijn van Exel via Flickr.com