31-08-2015 19:24 | Door: Thijs ten Brinck

Kailash Satyarthi, in 2014 samen met het Pakistaanse meisje Malala Nobelprijswinnaar voor de Vrede, is tijdens het evenement MorgenVandaag een van de hoofdsprekers.

De ASN Bank brengt tijdens MorgenVandaag mensen uit het bedrijfsleven, de politiek, de wetenschap en klanten van de bank samen. De hoofdthema’s tijdens lezingen en debatten zijn duurzaamheid, ethiek en sociaal ondernemen. Ook zijn er exposities en optredens van muzikanten.

MorgenVandaag vindt plaats op zaterdagmiddag 24 oktober 2015, in de Amsterdamse Westergasfabriek. Toegang is gratis, aanmelden kan via www.morgen-vandaag.nl.

Successen in de strijd tegen kinderarbeid

De Indiase mensenrechtenactivist Kailash Satyarthi heeft sinds 1980 tienduizenden kinderen uit mijnen, plantages en textielfabrieken bevrijd. Het Nobelcomité vergelijkt Satyarthi met Mahatma Gandhi, vanwege zijn vreedzame, moedige protest tegen kinderarbeid.

In 2014 deelde Satyarthi de Nobelprijs voor de Vrede samen met Malala Yousafzai. Jelle Brandt Corstius zal de Nobelprijswinnaar tijdens de opening van MorgenVandaag interviewen. 

Naast Satyarthi zijn onder anderen ook Bas van Abel en Tineke Ceelen aangekondigd als sprekers. Fairphone-oprichter Van Abel zal vertellen over de uitdagingen in het maken van een smartphone uit eerlijke grondstoffen. De start-up van Van Abel presenteerde onlangs zijn tweede model. Ceelen is directeur van de Stichting Vluchteling en zal vertellen over haar werk en haar drijfveren.  

De komende tijd zal er meer over het programma bekend worden gemaakt, via www.morgen-vandaag.nl.

Bekijk een TED-Talk van Kailash Satyarthi:

Bron: ASN Bank | Foto: Javier Candeira, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)