15-09-2015 07:21 | Door: Dimitri Reijerman

Het Duitse Kreditanstalt für Wiederaufbau investeert € 2 mrd in Indonesische projecten voor het opwekken van groene energie.

De ontwikkelingsbank gaat het geld over een periode van vijf jaar uitkeren aan overheidsprojecten waarbij de focus ligt op het op een milieuvriendelijke wijze opwekken van stroom.

Onder de projecten vallen installaties voor zonne-energie, de bouw van een grote waterkrachtcentrale en het benutten van geothermische energie. Daarnaast moet het Indonesische stroomnet worden verbeterd, meldt The Jakarta Post.

De investeringen zijn het gevolg van een overeenkomst die de Duitse regering in 2013 sloot met Indonesië. De twee landen spraken af te gaan samenwerken op thema's als klimaatverandering en energie. Daarbij hoopt Indonesië de Duitse know-how te kunnen benutten.

25 procent groen

President Widodo van Indonesië heeft beloofd om binen vijf jaar 35.000 megawatt aan opwekkend vermogen te installeren. Minimaal 25 procent daarvan moet op een duurzame wijze worden opgewekt. Voor deze circa 8.750 megawatt denkt het land ongeveer € 28,6 mrd nodig te hebben. Daarnaast heeft Indonesië nog veel geld nodig om zijn elektriciteitsnetwerk te vernieuwen.

Bron: The Jakarta Post | Foto: Riza Nugraha via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)