16-09-2015 12:21 | Door: Dimitri Reijerman

KLM, Schiphol, TU Delft, Havenbedrijf Amsterdam en NS steken gezamenlijk € 18 mln in het Mainport Innovation Fund II. Het innovatiefonds moet jonge, duurzame ondernemingen gaan ondersteunen.

De komende vijf tot zes jaar willen de deelnemende bedrijven via het fonds investeren in tien tot vijftien start-ups die innoveren op het gebied van transport, logistiek en luchtvaart. De € 18 mln is onder andere mogelijk door de Seed Capital-regeling van het Ministerie van Economische Zaken.

Innovatieve en duurzame thema's

De initiatiefnemers noemen diverse thema's die belangrijk worden bevonden, waaronder duurzame infrastructuur en materialen, connectiviteit, bereikbaarheid en mobiliteit, intermodaal vervoer, energie, digitalisering, internet of things, security & safety, seamless travel en big data.

Doel van het Mainport Innovation Fund II is om de innovatie bij jonge ondernemingen aan te jagen. Dit is volgens de fondsbeheerders noodzakelijk om de mainportfunctie van Nederland overeind te houden. De deelnemende bedrijven willen daarbij hun know-how aanwenden om de start-ups te helpen. Overigens staken Schiphol en KLM onlangs nog via het Mainport Innovation Fund geld in de Nederlandse start-up Undagrid, een bedrijf dat logistieke internet-of-things-toepassingen bouwt.

Bron: KLM | Foto: Enric Martinez via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)