01-10-2015 19:35 | Door: Dimitri Reijerman

Avans Hogeschool heeft het Expertisecentrum Sustainable Business (ESB) geopend, een kenniscentrum dat onderzoek doet naar diverse aspecten van duurzaam bundelt.

Het ESB zegt te onderzoeken hoe ondernemingen kunnen inspelen op een steeds sneller veranderende economische en maatschappelijke omgeving en overheid.

Hierote kiest het expertisecentrum voor een multidisciplinaire en praktijkgerichte aanpak. Naast onderwerpen als CO2-emissies en voedselverspilling komen ook aspecten als innovatieve financieringsmodellen en consumentmarketing aan bod.

Zes lectoraten

In totaal zijn er zes lectoraten binnen het expertisecentrum geopend. Het gaat om Sustainable Strategy and Innovation, Sustainable Work and Organisation, Sustainable Finance and Accounting, Improving Business, New Marketing en International Business. Elke sectie krijgt zijn eigen lector. Daarnaast wil het expertisecentrum nauwe banden onderhouden met het bedrijfsleven.

Het doel van het ESB is om een bijdrage te leveren aan een duurzamer regionale economie en samenleving. Uit de onderzoeksresultaten willen de oprichters nieuw onderwijsmateriaal ontwikkelen. Deze kunnen studenten gebruiken om zowel commerciële als niet-commerciële organisaties een duurzamer koers te laten varen.

 

Bron: Avans | Foto: Sander van Dijk, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)