08-10-2015 18:26 | Door: Dimitri Reijerman

Het Franse energieconcern EDF heeft $ 1,25 mrd opgehaald met de uitgifte van green bonds, naar eigen zeggen een record. Het geld wordt ingezet voor duurzame projecten van EDF Energies Nouvelles.

Met een opbrengst van $ 1,25 mrd heeft EDF de grootste uitgifte van groene obligaties ooit gerealiseerd door een private onderneming, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

De uitgegeven green bonds hebben een looptijd van 10 jaar en bieden een couponrente van 3,625 procent.

Energiereus

EDF streeft er naar om zijn capaciteit aan hernieuwbare energiebronnen te vergroten van 28 gigawatt naar 50 gigawatt in 2030. De energiereus zegt dat de uitgifte van groene obligaties helpt om de daarvoor benodigde investeringen te kunnen doen. Deze lopen via de groene divisie EDF Energies Nouvelles. Het bedrijf investeert onder andere in windparken, zonne-energie en biogasprojecten.

Het Franse EDF, dat grotendeels in handen is van de Franse overheid, telt wereldwijd 37,8 miljoen klanten, waaronder 28,3 miljoen in Frankrijk. De jaaromzet van 2014 bedroeg € 72,9 mrd, waarmee het een van de grootste energiebedrijven ter wereld is.

Record?

Of EDF met deze uitgifte echt een record te pakken heeft is twijfelachtig. Autobouwer Toyota zette eerder dit jaar ook al $ 1,25 mrd weg voor de financiering van energiezuinige modellen. Hoogspanningsnetbeheerder Tennet wist dit jaar € 1 mrd uit de markt te halen voor netstations voor windparken op zee.

 

 

Bron: EDF | Foto: E48616 (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons