09-10-2015 12:18 | Door: Dimitri Reijerman

Het Nederlandse crowdfundingplatform Oneplanetcrowd is een eigen inzamelactie gestart. De start-up wil minimaal € 250.000 ophalen om internationaal door te kunnen groeien.

Oneplanetcrowd richt zich op particulieren die willen investeren in duurzame projecten en bedrijven. De start-up, die inmiddels drie jaar actief is, stelt dat het mechanisme van crowdfunding dure tussenpartijen als banken en fondsen overbodig maakt.

Oneplanetcrowd zegt zich van andere platformen te onderscheiden door zich specifiek te focussen op duurzame en maatschappelijke initiatieven.

Eigen inzamelactie

In een poging verder door te groeien, is Oneplanetcrowd een eigen inzamelactie begonnen. Het bedrijf wil minimaal € 250.000 ophalen voor uitbreiding naar andere Europese landen. Oneplanetcrowd is al actief in Duitsland. Eerder haalde het bedrijf via een interne inzamelcampagne al ruim € 500.000 op.

Oneplanetcrowd geeft in ruil voor een geleend bedrag in de vorm van een converteerbare lening een jaarlijkse rente van 7 procent. De looptijd bedraagt 60 maanden. Wanneer een substantiële investeerder tijdens de looptijd tenminste € 100.000 investeert, dan heeft de deelnemer het recht om de lening om te zetten in certificaten van aandelen in Oneplanetcrowd om zo mede-eigenaar te worden.

Bron: Oneplanetcrowd | Foto: NASA