09-10-2015 15:04 | Door: Dimitri Reijerman

De Universiteit Utrecht en incubator UtrechtInc verdelen € 600.000 onder startende ondernemers met duurzame ambities. Ook is er kantoorruimte beschikbaar voor duurzame start-ups.

Het geld is afkomstig uit een LEF-subsidie van het Lokaal Economisch Fonds Utrecht. Met de financiering wil UtrechtInc in toaal 30 nieuwe duurzame start-ups ondersteunen. Op termijn kan dit 150 banen opleveren.

Startende ondernemers kunnen vanaf begin 2016 een plekje vinden in de UtrechtInc Garage. De incubator krijgt in het Utrecht Science Park de beschikking over extra kantoorruimte.

UtrechtInc

Het Lokaal Economisch Fonds Utrecht heeft in totaal € 8 mln te verdelen onder projecten die werkgelegenheid opleveren. UtrechtInc, een initiatief van de Universiteit Utrecht, richt zich op ondernemers die een bedrijf willen opzetten in de gezondheids- en onderwijssector en cleantech. De incubator heeft meer dan 150 start-ups op weg geholpen.

De UtrechtInc Garage biedt ruimte voor studenten, onderzoekers en start-ups die werken aan duurzame projecten. Er komt voor de duurzame start-ups 600 vierkante meter aan ruimte vrij.

 

Bron: Universiteit Utrecht | Foto: Universiteit Utrecht