28-02-2013 09:48 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Triodos Bank gaat haar bedrijfsactiviteiten dit jaar uitbreiden naar Frankrijk. De opening van een Franse agentschap is een belangrijke volgende stap in de ambitie om een Europese bank te worden.

Dit heeft Triodos, die staat voor duurzaam en transparant bankieren, vandaag bekendgemaakt. "Het is niet zo dat Fransen meteen een rekening kunnen openen, maar via het agentschap willen we graag onderzoeken wat de mogelijkheden zijn met kredietverlening. Als het goed is openen we dan over een jaar of twee een bankvestiging'', legt directievoorzitter Peter Blom uit.

Omdat de verduurzaming van de economie volgens hem in een stroomversnelling zit, is Triodos afgelopen jaar opnieuw sterk gegroeid. Over 2012 behaalde de bank een netowinst van €22,6 mln, een stijging van 31 procent ten opzichte van 2011. Het aantal klanten nam toe met 23 procent tot meer dan 437.000.

Het eigen vermogen van Triodos Bank is in 2012 met €114 mln (25 procent) gestegen, waarvan €96 mln gevolg van een succesvolle emissie van certificaten van aandelen. De bank heeft nu vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland.

Bron: ANP

Foto: Nils Bremer via Flickr.com