04-05-2016 13:28 | Door: Chris Thijssen

Fietskoeriers.nl voert sinds deze week voor verschillende winkels same day delivery in heel Nederland uit.

Dat schrijft Logistiek.nl. In 2015 kondigde Fietskoeriers.nl, een collectief van fietskoerierbedrijven uit 27 steden in Nederland, al aan een landelijk dekkend netwerk voor same day delivery te willen uitrollen. De koeriers bezorgen pakketjes van webwinkels of reguliere winkels op de fiets.

De collectie vindt ’s middags plaats, bij hubs aan de rand van de stad. De fietskoeriers bezorgen de pakketten vervolgens dezelfde avond.

Steden verbinden

Fietskoeriers.nl werkt samen met pakketbezorgdienst Red je Pakketje. “De samenwerking zorgt ervoor dat onze steden met elkaar verbonden zijn”, zegt Marieke Snoek, directeur van Fietskoeriers.nl.

“Daarnaast verzorgt Red Je Pakketje de bezorging van onze pakketten buiten de stad, zoals wij de bezorging van hun pakketten binnen de stad voor onze rekening nemen.”

First en last mile

Volgens Fietskoeriers.nl is het bezorgen van pakketjes met fietsen een simpele en snelle oplossing voor zogeheten first mile- en last mile-bezorging.

Bovendien is de bezorgmethode duurzaam, nu door de snelle toename van bestellingen via internet het verkeer in woonwijken vast dreigt te lopen door de vele bestelbusjes van verschillende koeriersbedrijven. Daarnaast creëren de fietskoeriers geen CO2-uitstoot.

Bron: Logistiek.nl, Fietskoeriers.nl | Foto: Robert Couse-Baker, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)