10-05-2016 14:21 | Door: Chris Thijssen

Volvo Car start een samenwerking met de Zweedse bezorgdienst urb-it. Die garandeert een pakket binnen twee uur na de online bestelling af te leveren in de geparkeerde Volvo van de consument.

Pakketjes afleveren in de auto van de consument is mogelijk door het In-car Delivery-systeem van Volvo, waarbij bezorgers gebruikmaken van een digitale sleutel. De autofabrikant testte het systeem al in de praktijk, in samenwerking met onder meer de Zweedse post- en bezorgdienst PostNord, de webwinkel Lekmer.com en de online supermarkt Mat.se.

Door samen te werken met urb-it kan Volvo pakketjes sneller leveren. De start-up neemt studenten en andere parttime-werknemers aan die per afgeleverd pakket een vergoeding ontvangen.

‘Simpel en effectief’

Zodra de ‘urbers’, zoals de koeriers worden genoemd, een bestelling op hun mobiele apparaat binnen krijgen, halen ze de bestelde items met een speciale code op bij de winkel. Vervolgens leveren ze het pakketje binnen twee uur af in de auto van de klant. Wanneer dat niet binnen twee uur lukt, is de bezorging gratis.

“Het is eigenlijk vrij simpel en dat maakt het ook zo effectief”, zegt Björn Annwall, senior vice president marketing sales en service bij Volvo Car Group, in een persbericht.

“Je winkelt online bij een urb-it aangesloten bedrijf om de bestelde items af te laten leveren in je Volvo. Dit kan op een moment naar keuze, of zo snel mogelijk, dus binnen twee uur. De status van de bestelling en het aflevertraject zijn via een smartphone tot in detail te volgen, of je wacht geduldig af tot je een bezorgbevestiging ontvangt.”

Uitbreiding naar andere steden

De In-car Delivery-diensten van Volvo Car en bezorgdienst urb-it zijn dit jaar voor een bepaalde proefperiode beschikbaar in Stockholm. Volvo Car verwacht dat de beschikbaarheid voor Volvo-eigenaren toeneemt als de urb-it-service zich uitbreidt naar andere Europese steden dit jaar en naar meer dan tweehonderd steden in 2025.

Bron: Volvo | Foto: Volvo (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)