11-05-2016 07:54 | Door: Chris Thijssen

Albert Heijn heeft dinsdag een nieuw LNG-tankstation geopend op het terrein van zijn distributiecentrum in Zaandam. Het tankstation is geleverd door ENN Clean Fuels (ENN).

Het nieuwe station, dat wordt gebruikt door de Albert Heijn-vervoerders in de regio, heeft een opslagcapaciteit van 60.000 liter. Dat is volgens ENN voldoende voor het vullen van 150 vrachtwagens per dag. Het station is zeven dagen per week toegankelijk en wordt op afstand gemonitord door de Operations-afdeling van ENN.

Het tankstation vervangt een semi-mobiele tankinstallatie van ENN die voorheen op het Zaanse terrein stond. Volgens ENN rechtvaardigt de opmars van LNG als brandstof voor wegtransport de investering in de nieuwe installatie.  

LNG-trucks voor winkeldistributie

ENN noemt Albert Heijn koploper in het gebruik van LNG als schone vervanger van diesel in wegtransport. Zo nam het bedrijf in 2011, in samenwerking met logistiek dienstverlener Simon Loos, dertig LNG-trucks in gebruik voor winkeldistributie.

Na deze stap volgden meer vervoerders. Inmiddels rijdt ruim 10 procent van de vrachtwagens voor Albert Heijn op LNG. Met name op het gebied van luchtkwaliteitsemissies en geluidsniveau biedt deze brandstof grote voordelen, stelt ENN. Daarnaast maakt de inzet van de LNG-trucks verruiming van de venstertijden en speciale ontheffingen in de stedelijke gebieden mogelijk.

Lees binnenkort meer over LNG-gebruik en andere duurzame logistieke oplossingen van Albert Heijn in een interview met Peter Leegstraten van Ahold. Hierin geeft de senior consultant transport zijn visie op de stadsdistributie van de toekomst.

Bron: ENN Clean Fuels | Foto: ENN Clean Fuels (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)