11-05-2016 18:34 | Door: Chris Thijssen

De Franse spoorwegmaatschappij SNCF investeert in de Hyperloop One. Dit bedrijf werkt aan de ontwikkeling van een trein, die in de toekomst goederen en personen met 1.200 kilometer per uur moet vervoeren.

Dat schrijven verschillende Franse media. De Franse spoorwegmaatschappij zou al enige tijd geïnteresseerd zijn in het concept. SNCF kondigt nu aan een onbekend bedrag in Hyperloop One te steken. Het bedrijf houdt zijn tweede investeringsronde, waarmee het in totaal $ 80 mln wil ophalen.

Hyperloop is een hogesnelheid-transportsysteem uit de koker van Tesla-baas Elon Musk, waarbij passagiers en goederen in capsules in een vacuüm door een buis worden vervoerd.

Omdat de capsules nauwelijks luchtweerstand ondervinden, zijn theoretische snelheden tot 1.200 kilometer per uur te behalen. Een trip van Amsterdam naar Parijs zou via de Hyperloop dus slechts een half uur in beslag nemen.

Hyperloop in Slowakije

Hyperloop One, voorheen Hyperloop Technologies, werkt momenteel aan de ontwikkeling van testtracks. Naar verwachting vinden de eerste tests later dit jaar plaats in het noorden van Las Vegas, waar de eerste testtrack wordt gebouwd.

De eerste Hyperloop One-installatie komt mogelijk in Slowakije. Het Oost-Europese land ondertekende onlangs een overeenkomst met het bedrijf om te bekijken of er een Hyperloop-verbinding kan worden aangelegd tussen het Oostenrijkse Wenen en Bratislava, de hoofdstad van Slowakije.

Daarnaast moet er van Bratislava een Hyperloop gaan lopen naar het Hongaarse Budapest. Onbekend is echter hoe lang het duurt voordat deze Hyperloops daadwerkelijk worden geplaatst.

Bron: Le Figaro, Hyperloop One | Foto: Hyperloop One (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)