12-05-2016 09:58 | Door: Fitria Jelyta

Liftfabrikant Otis realiseert in Shanghai het hoogste gebouw voor het testen van innovatieve liftsystemen.

Het 270 meter hoge gebouw maakt deel uit van de nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit van Otis. Hiermee zegt de liftfabrikant innovatieve liftsystemen te gaan testen en ontwikkelen om onder meer het energiegebruik van de liften te verlagen.

Daarnaast zegt de fabrikant de veiligheid en het comfort van zijn liftsystemen voor gebruikers te willen verhogen. “Als industrieleider die veilige liftsystemen op de markt heeft gebracht, is de toren een mooi voorbeeld van hoe wij in innovatieve technologie investeren voor de liften die wij in de toekomst zullen gebruiken”, zegt Philippe Delpech, president van Otis.

Hoogste gebouwen

De testtoren is zo ontworpen dat de nieuwe technologie van Otis erin past. De nieuwe liftsystemen moeten geschikt zijn voor de hoogste gebouwen. Zo zijn de liftsystemen van Otis al toegepast in ’s werelds hoogste gebouw van dit moment, de 828 meter hoge Burj Khalifa in Dubai.

Energiebesparing

Liften en roltrappen zijn goed voor 2 tot 5 procent van het totale energieverbruik van een gebouw. Door bijvoorbeeld de liftkabels te vervangen of door in de daluren het licht en de ventilatie in liften uit te zetten, kan dat 40 procent energie besparen.

Ook kan intelligente besturingssoftware voorkomen dat liften zich doelloos omhoog en omlaag bewegen en de wachttijd voor gebruikers verkorten. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Raad voor een Energie-efficiënte Economie (ACEEE). Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met UTC Building and Industrial Systems, de moedermaatschappij van Otis. 

Bron: Otis | Foto: Otis (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)