17-05-2016 12:04 | Door: Chris Thijssen

Heineken breidt zijn elektrisch wagenpark in Amsterdam uit naar acht volledig elektrische 13 tons vrachtwagens. De vrachtwagens worden ingezet door vervoerder Simon Loos.

Heineken gebruikt de volledig elektrische vrachtwagens voor distributie van het horeca-assortiment in Amsterdam. De uitbreiding met zeven naar acht elektrische vrachtwagens in Amsterdam past volgens Heineken in zijn ambitie om in 2020 voor de horecadistributie in alle grote steden in de Randstad volledig gebruik te maken van zero emission-transport.

De elektrische vrachtwagens van Simon Loos rijden op stroom, die is opgewekt met de zonnepanelen op het dak van de Amsterdamse distributievestiging van Heineken. Dankzij het laadvermogen van 5 ton en een bereik tot 120 kilometer zijn de wagens volgens de bierbrouwer ‘uitermate geschikt’ voor stedelijke distributie.

Uitstootvrij Amsterdam

De inzet van elektrische vrachtwagens door Heineken komt voort uit onder meer de samenwerking tussen Heineken Nederland en de gemeente Amsterdam. Beide partijen maken onderdeel uit van het Europese project Frevue, dat elektrisch vrachtvervoer door de stad stimuleert en onder meer tot doel heeft de luchtkwaliteit te verbeteren.

“Amsterdam wil zoveel mogelijk uitstootvrij verkeer in 2025 om zo te zorgen voor schone en gezonde lucht in de stad”, zegt wethouder Abdeluheb Choho van de gemeente Amsterdam.

“Om dat te kunnen bereiken, is het van groot belang dat iedereen nu aan de slag gaat. Heineken rijdt niet alleen elektrisch, maar doet het ook nog eens op grotere schaal. Ik ga ervan uit dat alle Amsterdamse bedrijven dit voorbeeld zullen volgen en kiezen voor emissievrije voertuigen. Zo werken we samen aan een uitstootvrij Amsterdam in 2025.”

Bron: Heineken | Foto: Heineken (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)