20-05-2016 15:45 | Door: Fitria Jelyta

Het Helmondse buitenwijk Brandevoort wordt volgens de gemeente Helmond getransformeerd tot de ‘slimste’ wijk van Nederland op het gebied van woningbouw en duurzaamheid.

De buitenwijk moet ook plaats bieden voor innovaties op het gebied van mobiliteit, gezondheid en sociale samenhang. Zo maakt de gemeente Helmond het plan ‘Brainport Smart Village’ bekend, waarin Helmond het bedrijfsleven en regiopartners uitnodigt om een proeftuin te creëren voor het testen van smart city-technologie.

Stad van de toekomst

Volgens de gemeente is ‘de Marke’, het nog te ontwikkelen deel van Brandevoort, de ideale plek voor een living lab voor de stad van de toekomst. Dit nieuwe deel biedt ruimte voor 500 tot 1.500 woningen. Helmond verwacht in 2017 te beginnen met de uitvoering van de concrete plannen voor de slimme wijk.

Zo moeten Internet of Things (IoT)-oplossingen in Smart Mobility Helmond bereikbaar houden. Daarnaast moeten innovaties in Food Technology leiden tot gezonde voedingskeuzes. Op het gebied van duurzame woningbouw ziet de gemeente kansen voor aardwarmte en zonnevelden die het energiegebruik van de woningen laag moeten houden. De plannen worden nu samen met lokale parners verder uitgewerkt.

Bron: Gemeente Helmond | Foto: 芳蘭 徐芳蘭, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)