29-08-2016 09:30 | Door: Erik Verheggen

Niet alleen de operatie, maar ook de investeringen van SNS Bank moeten 100 procent klimaatneutraal worden. Dat doel heeft de bank voor 2030 gesteld. De teller staat nu op 23 procent.

Dat heeft SNS Bank bekend gemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers. SNS Bank was in 2014 voor 16 procent klimaatneutraal. In 2015 was dat 22 procent.

CO2-uitstoot

Banken dragen indirect bij aan CO2-uitstoot doordat ze geld steken in activiteiten die gepaard gaan met uitstoot van broeikasgassen. Ze verlenen bijvoorbeeld kredieten aan elektriciteitscentrales, industrie en de transportsector. Via de financiering van duurzame energie en energiebesparing werken zij juist mee aan vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

SNS Bank maakt gebruik van de methodiek van duurzame dochter ASN Bank om zijn klimaatimpact tot nul te reduceren. Dat betekent dat investeringen in fossiele energie worden geweerd uit de portefeuille. Tegelijkertijd zet de bank in op energiebesparende maatregelen in bijvoorbeeld de zorg en woningbouw.

Duurzaam bankieren

“In het eerste halfjaar van 2016 zijn we ons blijven inzetten om onze visie op mensgericht, maatschappelijk en duurzaam bankieren te vertalen in nuttige producten en diensten, wat zal leiden tot een verdere verbetering van klantervaringen”, zei directievoorzitter Maurice Oostendorp van SNS Bank. Oostendorp rapporteerde over de eerste helft van dit jaar een nettowinst van € 181 mln.

SNS Bank is onderdeel van het Platform Carbon Accounting Financials. Daarin werken tien financials samen om de methoden om klimaatimpact te meten verder te ontwikkelen.

Bron: SNS Bank | Foto: SNS Bank