20-09-2016 10:30 | Door: Hidde Middelweerd

Onafhankelijke participatiemaatschappij Waterland Private Equity neemt een belang in het familiebedrijf Scholt Energy Control (SEC) uit Valkenswaard.

Dit meldt Waterland op zijn website.

Duurzame energie

SEC is sinds 2005 actief als energieleverancier voor de zakelijke markt in Nederland, Belgie en Duitsland. Het bedrijf sloeg eerder dit jaar de handen ineen met bussenbouwer VDL Groep. De bedrijven gaan samenwerken aan het hergebruiken van oude batterijen van bussen, om daarmee grote batterijsystemen te vormen voor energieopslag.

De toetreding van het kapitaalkrachtige Waterland Private Equity moet ervoor zorgen dat SEC sneller kan groeien binnen Europa. Het uitgebreide internationale netwerk van de participatiemaatschappij gaat hierbij een belangrijke rol spelen.

“We zijn er als familie van overtuigd dat we met Waterland een ambitieuze partner hebben gevonden om het huidige succes te continueren en te versnellen”, zegt Jan Scholt, CEO van Scholt Energy Control.

Waterland

Ondanks de toetreding van Waterland, houdt de familie Scholt een aanzienlijk belang in het bedrijf. Daarnaast blijft de huidige directie actief binnen SEC. Scholt: “De unieke strategie en bedrijfscultuur blijven hierdoor gewaarborgd. Onze klanten zijn er daardoor van verzekerd dat SEC de kwaliteit en service blijft leveren die ze van ons gewend zijn.”

Waterland hanteert als strategie om te investeren in succesvolle ondernemingen, die de ambitie hebben om een leidende positie in hun sector te verwerven.

Bron: Waterschap | Foto: public domain