22-09-2016 14:45 | Door: Fitria Jelyta

Het Nederlandse impactfonds Social Impact Ventures investeert € 1,5 mln in een crowdfundingplatform waarmee bedrijven en particulieren maatschappelijk verantwoorde projecten kunnen realiseren.

Het crowdfundingplatform 1%Club financiert initiatieven op het gebied van onder andere zorg en welzijn in ontwikkelingslanden. “1%Club bouwt samen met bedrijven impactprogramma’s waarin medewerkers op een effectieve en waardevolle manier zelf projecten kunnen starten of actief kunnen bijdragen aan bestaande MVO-projecten waar zij echt hart voor hebben”, zegt Warner Philips, partner bij Social Impact Ventures, in een persbericht.

Inmiddels is 1%Club in 80 landen actief met meer dan 1.200 duurzame initiatieven. Met de investering van Social Impact Ventures heeft het crowdfundingplatform zich tot doel gesteld om de komende vijf jaar meer dan 10.000 nieuwe projecten te realiseren. Daarnaast gaat de voormalige stichting verder als zelfstandige onderneming.

Grootste onafhankelijke impactfonds

Aan het begin van deze maand kondigde Social Impact Ventures zijn ‘final closing’ aan na investeringen van ASN Venture Capital Fonds en ASR, van respectievelijk € 3 mln en € 5 mln. Eerder ontving het impactfonds € 19 mln van het European Investment Fund.

Op dit moment heeft het fonds € 40 mln in beheer. Daarmee claimt Social Impact Ventures het grootste onafhankelijke impactfonds van Nederland te zijn. Naast 1%Club heeft het impactfonds geïnvesteerd in de circulaire start-up Afval Loont en het Amsterdamse taxibedrijf Taxi Electric.

“We kijken naar een heel breed spectrum aan soorten ondernemingen”, zegt Philips in een uitzending van DuurzaamBV Radio. “Wat voor ons belangrijk is, is dat het ondernemingen zijn die met name in Nederland zitten, maar wereldwijd hun activiteiten kunnen ontplooien. We investeren vooral in de groeifase van de ondernemingen, dus niet wanneer ze alleen een idee hebben of een product dat nog niet werkt.”

Bron: 1%Club, Social Impact Ventures | Foto: 1%Club (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)