23-09-2016 15:45 | Door: Fitria Jelyta

Het Triodos Organic Growth Fund neemt een minderheidsbelang in Do-It, een bedrijf dat in duurzame voedselproducten handelt en biologische landbouw stimuleert.

Het Nederlandse voeding- en landbouwbedrijf werkt samen met 170 leveranciers in meer dan twintig landen in Azië, Afrika, en Latijns-Amerika. In deze landen koopt Do-It-producten in als noten, quinoa, gedroogd fruit, suiker, rijst en olijfolie. Hiervoor werkt het concern samen met lokale boeren om biologischelandbouwpraktijken mogelijk te maken.

Duurzaamheidsambitie

“Het is het eerste Nederlandse bedrijf in de portefeuille van Triodos Organic Growth Fund en tevens een wereldspeler van formaat door de nauwe samenwerking met lokale producenten over de gehele wereld”, zegt Riëlla Hollander, fondsmanager Triodos Organic Growth Fund, in een persbericht.

“Do-It wil inzetten op verdere groei van het aanbod van biologische producten die geproduceerd zijn met aandacht voor mens en milieu. Vanuit Triodos Organic Growth Fund zetten we graag onze kennis en expertise in om deze ambitie te realiseren.”

Impactinvesteerders

Het Triodos Organic Growth Fund is in 2014 opgericht en specifiek bedoeld om aandelenkapitaal te investeren in niet-beursgenoteerde ondernemingen in de Europese sector van biologische voeding en duurzame consumentenproducten. Het fonds startte met een kapitaal van in totaal € 25,3 mln van zowel private als institutionele impactinvesteerders. Triodos heeft zich tot doel gesteld om dit bedrag naar € 150 mln te laten stijgen op lange termijn.

Naast de investering in Do-It, heeft het duurzame fonds ook een aandelenbelang in de Deense Aarstiderne en Natuurfrisk, Tiaz Group in Duitsland en Naty in Zweden.

Bron: Triodos | Foto: storebukkeburse via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)