27-09-2016 14:15 | Door: Fitria Jelyta

De Nederlandse ontwikkelingsbank FMO koopt de groene obligatie van de Indiase Yes Bank om duurzame infrastructuur in het land mogelijk te maken.

Voor het verduurzamen van infrastructuur heeft de Yes Bank een groene obligatie ter waarde van $ 50 mln uitgegeven. De green bond heeft een looptijd van zeven jaar en is door de Nederlandse FMO (Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden) overschreven.

De opbrengsten van de obligatie gaan naar de financiering van zonne- en windenergieprojecten. Volgens de Yes Bank wordt de rapportering en monitoring van de opbrengsten uitgevoerd aan de hand van de Green Bond Principles 2016. Deze zelfregulerende richtlijnen vormen een raamwerk voor de ontwikkeling van de green bondmarkt en wordt wereldwijd gebruikt door bijna 200 investeerders, uitgevers van groene obligaties, verzekeraars en kredietbeoordelaars.

Duurzame bank

“Deze eerste investering ooit van de FMO in een groene obligatie in ons land, na eerdere investeringen van IFC uit Washington, markeert het ethos voor duurzaam bankieren van de Yes Bank”, zegt Rana Kapoor, CEO van de Yes Bank, in een persbericht. “Deze transactie versterkt onze status als pionier en marktleider in de financiering van groene energie in India.”

In 2015 heeft de Yes Bank naar eigen zeggen als eerste partij green bonds uitgegeven in India. De opbrengsten van de groene obligatie ter waarde van $ 80 mln werd gebruikt voor de financiering van hernieuwbare energieprojecten. Ook de Indiase Axis Bank gaf een groene obligatie uit. De bank haalde daarmee $ 500 mln op om projecten op het gebied van duurzame energie en transport mogelijk te maken. 

Bron: Yes Bank | Foto: hiroo yamagata via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)