29-09-2016 07:50 | Door: Fitria Jelyta

Het Finse concern Munifin haalt met de uitgifte van zijn eerste groene obligatie $ 500 mln op om duurzame projecten te financieren van gemeentes en overheidsinstellingen in Finland.

De green bond van Munifin heeft een looptijd van vijf jaar en een rentewaarde van 1,375 procent. Volgens de overheidsinstelling is de obligatie overschreven door onder andere Amerikaanse, Europese en Aziatische investeerders. De opbrengsten van de groene obligaties worden ingezet om leningen te verschaffen aan Finse gemeentes voor het realiseren van duurzame projecten.

“We willen een nieuw financieringsproduct op de markt brengen en het aantal investeerders vergroten”, zegt Esa Kallio, executive vice president van Munifin, in een presbericht. “Deze succesvolle eerste groene obligatie-uitgifte dient als basis om toekomstige green bond transacties mogelijk te maken. In de toekomst hebben wij de ambitie om groene obligaties frequent uit te geven.”

Milieubewustzijn

Munifin wil met het beschikbaar stellen van de financieringsproducten onder andere Finse gemeentes en non-profit vastgoedbedrijven helpen bij het behalen van hun duurzaamheidsambities. Om publieke sectoren duurzame leningen te verschaffen, heeft Munifin een raamwerk ontwikkeld dat de projecten op duurzaamheidsprestaties beoordeelt. De projecten met de grootste prestaties op het gebied van duurzaamheid en milieubehoud krijgen van Munifin een rentevoordeel.

Met de uitgifte van groene obligaties verwacht het concern het publieke milieubewustzijn te laten toenemen en meer duurzame initiatieven mogelijk te maken. 

Bron: Munifin | Foto: Jorge Franganillo via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)