29-09-2016 10:15 | Door: Fitria Jelyta

Het maatschappelijke investeringsfonds Start Foundation koopt in Amsterdam peeskamers in om mensenhandel en uitbuiting van sekswerkers te voorkomen.

Dat schrijft de Volkskrant. Start Foundation koopt veertien ramen in vier panden van de gemeente Amsterdam en verhuurt de kamers vervolgens aan de stichting My Red Light. Deze stichting heeft zich tot doel gesteld om mensenhandel en uitbuiting van sekswerkers te voorkomen, door ze in staat te stellen meer zeggenschap uit te oefenen over hun werkzaamheden.

Op dit moment zijn sekswerkers volgens de gemeente Amsterdam nog afhankelijk van raamexploitanten. Deze opstelling maakt het vaak lastig voor sekswerkers om eisen te stellen voor betere werkomstandigheden, schrijft de Volkskrant.  Door de panden zelf te exploiteren, denken de gemeente en Start Foundation een oplossing te hebben gevonden voor dit probleem.

Naast Start Foundation, zijn Rabobank Amsterdam en Rabobank Foundation betrokken bij het project. Tijdens een persconferentie die vandaag plaatsvindt, maken het sociale investeringsfonds en de gemeente Amsterdam de aankoop van de panden bekend. 

Bron: Volkskrant | Foto: Dani De La Cuesta via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)