27-07-2017 13:33 | Door: Rianne Lachmeijer

ABN Amro wil actief bijdragen aan verduurzaming van Nederlandse gebouwen. Daarom biedt de bank zakelijke klanten een volledige financiering aan wanneer zij hun gebouwen willen verduurzamen.

Dat schrijft ABN Amro in een persbericht.

ABN Amro is de eerste grootbank van Nederland die zakelijke klanten 100 procent financiering voor verduurzaming van gebouwen aanbiedt. “Met deze stap helpen we zakelijke klanten uit alle sectoren hun duurzame ambities waar te maken. We nemen financiële obstakels weg en ondersteunen klanten als zij hun gebouwen energiezuiniger willen maken,” legt directeur commercial banking clients Rutger Schuur uit.

Duurzame gebouwen toekomstbestendig

De bank noemt verschillende voordelen van verduurzaming van onroerend goed. Niet alleen gaat de energierekening omlaag en wordt een comfortabele werkomgeving gecreëerd, maar ook zijn de gebouwen toekomstbestendiger.

Vanaf 2023 is een energielabel C verplicht voor verhuurde kantoren. En wanneer de richtlijnen uit het Klimaatakkoord van Parijs worden gevolgd, heeft het onroerend goed in Nederland in 2030 gemiddeld een energielabel A.

Nederlands vastgoed verduurzamen

ABN Amro heeft 10 procent van het totale aantal vierkante meters in Nederland gefinancierd. Volgens de bank is 40 procent van de CO2-uitstoot toe te schrijven aan gebouwde omgeving. Als klanten van de bank hun vastgoed verduurzamen, dragen zij volgens ABN Amro dan ook direct bij aan CO2-reductie. 

Lees ook:

Bron: ABN Amro| Foto: Shutterstock.com