11-10-2018 17:18 | Door: Advertorial

In de theatervoorstelling ‘Hallo Dampkring’ vragen de kinderen iets van volwassenen. Ze vragen niet zomaar iets. Ze eisen hun toekomst terug.

Opwarming van de aarde

In de loop van 2016 gaat een filmpje viraal van een jongetje dat zijn boosheid en angst over de opwarming van de aarde de vrije loop laat. Met zijn naïeve blik zet hij volwassenen wereldwijd voor schut. Dit filmpje inspireerde Liesbet Swings, educatiemaker bij het jeugdtheatergezelschap Artemis, om een gesprek aan te gaan met kinderen. Zijn de kinderen echt zo bezorgd? Wat zijn hun vragen? Hoe zien ze hun toekomst? De kinderen kregen de opdracht om brieven te schrijven aan mensen, dieren en dingen. Deze verzameling van interviews en brieven vormde de inspiratie voor de voorstelling Hallo Dampkring. De voorstelling ging in 2017 in première en was een groot succes op Oerol. Deze bijzondere voorstelling is nu alleen nog te zien tijdens Het Krakeling Festival op 12 en 13 oktober in Amsterdam.

Hallo Dampkring - op locatie Het Stenen Hoofd

Tijdens de voorstelling wordt het publiek toegezongen door een dapper kinderkoortje. Ze zijn bezorgd. Ze zijn boos. Ze willen ons iets vragen. Maar wij weten het ook allemaal niet meer zo goed. Wie het weet, mag het zeggen. Wie van de grote mensen durft terug te zingen?

"In een weiland (...) voltrekt zich tijdens Hallo Dampkring een ontroerend wondertje. De opbouw (...) is zo geraffineerd en puur, dat geen ouder het droog houdt." **** De Volkskrant

Durft u de klimaatdialoog aan te gaan met de kinderen uit Hallo Dampkring?

Als de volwassenen de voorstelling bekijken, worden de kinderen meegenomen op een duurzame educatieve theaterroute rond Het Stenen Hoofd. Het programma is daarom geschikt voor jong en oud. Hallo Dampkring is te zien op vrijdag 12 oktober om 18:00 uur en op zaterdag 13 oktober om 15.00 uur en 17.00 uur. Koop je tickets voor deze unieke voorstelling via Theater De Krakeling.

Theater De Krakeling

Theater De Krakeling, hét jeugdtheater van Nederland, bestaat 40 jaar en viert dit groots met een internationaal jeugdtheaterfestival: Het Krakeling Festival. Het festival vindt plaats van 4 tot en met 14 oktober op diverse locaties in Amsterdam en presenteert de meest bijzondere jeugdtheatervoorstellingen van dit moment. Dit alles rondom het thema ‘TOEKOMST’, waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Kaartjes winnen?

DuurzaamBedrijfsleven mag 10 keer 2 kaartjes verdelen onder haar lezers. Wilt u kans maken op de tickets? Stuur dan een mailtje naar kassa@krakeling.nl en laat weten waarom u de tickets moet winnen.

AFBEELDING: Theater De Krakeling