12-02-2019 15:18 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het partnerdiner van DuurzaamBedrijfsleven was vorige week een groot succes. Drie sprekers waaronder Maurits Groen inspireerden een publiek van 70 man met verhalen over leiderschap. Het leiderschap dat in het bedrijfsleven nodig is om de economie te verduurzamen. 

In restaurant Merkelbach kwamen leiders uit het bedrijfsleven samen om geïnspireerd te raken, nieuwe relaties te ontmoeten en te praten over oplossingen voor de verduurzaming van de economie. De noodzaak daarvan bleek uit een speech van Nienke Meijer, voorzitter van het College van Bestuur van Fontys. Verbondenheid is volgens Meijer nodig voor duurzaamheid en innovatiekracht.

Handvatten werden geboden door Annemieke Roobeek, professor bij Nyenrode Business Universiteit, met haar visie op netwerkend leiderschap in ecosystemen. Daarnaast introduceerde keynotespreker Maurits Groen de Nederlandse vertaling van onderzoeksproject Drawdown aan de aanwezigen. Hierin staan 80 oplossingen en 20 innovaties, schaalbaar en doorgerekend, waarmee klimaatverandering kan worden tegengegaan. Elke deelnemer kreeg aan het einde van een inspirerende en succesvolle avond het boek mee naar huis. 

Foto: Huize Frankendael