27-03-2019 16:30 | Door: Advertorial

Kamer van Koophandel organiseert dit jaar voor de vijfde keer KVK Business Challenge. KVK Business Challenge is een open innovatieplatform waar corporates uitdagingen bieden aan start- en scale-ups, zzp-ers en MKB-bedrijven. De corporates zijn op zoek naar de denkkracht en expertise van innovatieve ondernemers voor hun challenges.

Zes bedrijven hebben tien challenges ingebracht waarvoor ondernemers een oplossing mogen bedenken. Alle challenges gaan over een concreet vraagstuk en vragen om innovatieve oplossingen. Als ondernemer krijg je de kans om samen te werken met een corporate en tegelijkertijd Nederland een stukje duurzamer te maken.

In het oog springende challenges zijn afkomstig van ProRail en The Greenery. ProRail zoekt naar manieren om wateroverlast in stationstunnels te voorkomen als het hard regent. Verpakkingsbedrijf The Greenery is op zoek naar ideeën om groente en fruit op een duurzame manier te verpakken.

Een andere mooie uitdaging is de vraag die Rodenburg Biopolymers neerlegt. Het bedrijf zoekt manieren om afvalstromen van biologisch afbreekbare plastics zo goed mogelijk te verwaarden. Ook wil het bedrijf producten ontwikkelen waarbij vooraf de biologische afbreekbaarheid geprogrammeerd kan worden: hoe en met wie kan dat gerealiseerd worden?

Ondernemers hebben tot 1 april de tijd om alvast vragen te stellen aan de corporates. Op 1 april worden alle vragen beantwoord via een webinar; daarna start eenperiode van vier weken   om te chatten met de corporates en om de  innovatieve idee te presenteren.   

Schrijf je nu in voor de challenge en het webinar

 

Afbeelding: KVK