28-08-2019 15:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Op 25 september komen CEO’s, experts, studenten en (young) professionals samen in het SDG House voor de SDG Action Day. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement wisselen zij plannen en werkwijzen uit om de Sustainable Development Goals te behalen.

Zeventien doelstellingen die vier jaar geleden werden ondertekend om de wereld ‘een betere plek te maken in 2030’. Het evenement is onderdeel van een wereldwijde campagne. In Amsterdam komen 500 deelnemers samen om inspiratie op te doen en samenwerkingen aan te gaan voor het behalen van de doelstellingen.

De SDG’s, ook wel Duurzame Ontwikkelingsdoelen, zijn vormgegeven tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2015. 193 landen ondertekenden deze opvolger van de millenniumdoelen. Belangrijke thema’s zijn armoede, onderwijs, gendergelijkheid en klimaatverandering. De precieze doelstellingen lees je hier.

Connecting Generations

Doelstellingen op de lange termijn zijn alleen te behalen als jong en oud samenwerken. Het thema van de SDG Action Day is daarom Connecting Generations De SDG Action Day biedt een programma met inspirerende presentaties, afgewisseld met 26 workshops om uit te kiezen. Het is de dag om alles te weten te komen over de SDG's: waar staan we op de routekaart naar 2030, waar liggen kansen en hoe kan ik zelf actief met de SDG’s aan de slag?

Lees ook: Welke kansen bieden de SDG's aan het bedrijfsleven?

Zo laten De Jonge Klimaatbeweging en Youth4Climate zien hoe zij de Nederlandse jeugd geïnteresseerd krijgen in klimaatproblematiek. Mode-antropoloog Aynouk Tan kijkt naar diversiteit en identiteit vanuit de mode. Conny Braams, Vice President Middle Europe van Unilever, vertelt samen met een young professional hoe zij betrokken zijn bij duurzaamheidstransities binnen hun organisatie. Nienke Meijer van Fontys Hogescholen legt uit hoe de SDG’s verweven zijn binnen hun onderwijs en stageprogramma’s. Minister voor Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag belt samen met jongerenvertegenwoordiger Hajar Yagkoubi in vanuit de VN-top in New York om te bespreken wat men daar over de doelstellingen zegt.

Moonshot Pitch

Het behalen van de SDG’s is een ambitieus project dat roept om radicale en originele ideeën. Nieuw is dit jaar daarom de Moonshot Pitch, een wedstrijd voor vernieuwende denkers die willen bijdragen aan het behalen van de doelstellingen. Het beste plan wordt tijdens de SDG Action Day bekendgemaakt. De winnaar krijgt niet alleen een geldprijs, maar ook de mogelijkheid om in samenwerking met het brede netwerk van SDG Nederland te werken aan de realisatie van dit idee. Kijk voor meer informatie op www.sdgmoonshot.nl

Kaarten winnen?

DuurzaamBedrijfsleven is mediapartner van de SDG Action Day en daarom mogen wij twee tickets verloten. Wil jij daar kans op maken? Mail dan naar sarah@duurzaambedrijfsleven.nl waarom je hier graag heen wil, en wie weet win jij dan een gratis toegangskaart voor de SDG Action Day!

Praktische informatie: 

Datum & Tijd: 25 september van 09.30 tot 17.30 uur.

Waar: Koninklijk Instituut voor de Tropen, home of the SDG House Mauritskade 64, Amsterdam

Programma & Tickets: www.sdgactionday.nl

 

Afbeelding: Adobe Stock