29-02-2016 12:25 | Door: Dimitri Reijerman

DS Automobiles, de Citroën-dochter die luxe auto's op de markt brengt, heeft de volledig elektrisch aangedreven E-Tense Concept aangekondigd. De actieradius bedraagt volgens DS 300 kilometer.

DS E-Tense

De E-Tense weet een topsnelheid van 250 kilometer per uur te behalen. Dat is mogelijk dankzij de elektromotor die een vermogen levert van 400 paardenkrachten en een koppel van 512 Newtonmeter. Volgens DS is de acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,5 seconde voltooid.

De conceptcar is 4,72 meter lang, 2,08 meter breed en 1,29 meter hoog. De E-Tense weegt mede dankzij een carrosserie van koolstofvezel 'slechts' 1.800 kilo. Het accupakket is op de bodem gemonteerd en heeft een capaciteit van 43 kilowattuur. Daarmee is volgens DS zo'n 300 kilometer te rijden.

De conceptcar biedt verder een digitale achteruitkijkspiegel, een 12 inch instrumentenpaneel, een 10 inch touchscreen in de middenconsole en een geavanceerd airco- en luchtfiltersysteem. Er lijkt nog geen software aanwezig te zijn om het voertuig geheel autonoom te laten rijden.

Onduidelijk is of DS de ontwerpen van de conceptcar wil omzetten naar een productiewagen. De fabrikant zal op de Autosalon van Genève, die op 3 maart van start gaat, meer informatie geven.

DS E-Tense

Bron: DS | Foto's: DS