01-03-2016 16:50 | Door: Dimitri Reijerman

Spyker heeft op de Autosalon in Genève de C8 Preliator getoond, een handgemaakte sportauto met een traditionele brandstofmotor. Ceo Victor Muller zegt dat een elektrisch aangedreven Spyker er in de toekomst zal komen, maar momenteel ligt de focus op de C8 Preliator.

Spyker

Muller liet in juli vorig jaar nog weten dat zijn bedrijf in de toekomst 'stijlvolle elektrische auto's en vliegtuigen' wil gaan bouwen. Aanleiding was een fusie met Volta Volare, een Amerikaanse fabrikant van elektrische vliegtuigen.

De introductie van een elektrische Spyker laat echter nog op zich wachten: tijdens de autobeurs in Genève heeft de Nederlandse sportwagenfabrikant de C8 Preliator aangekondigd. De auto is voorzien van een Audi V8-benzinemotor.

'Speculaties van de pers'

Tegenover Quote laat Muller weten dat verhalen over een elektrisch aangedreven C8 in zijn ogen gezien moet worden als speculatie van de automobielpers. Maar de Spyker-ceo zegt tegelijkertijd dat zijn bedrijf in de toekomst 'zeker' met een elektrische auto op de markt zal komen. Wanneer dat zal zijn, laat de kleurrijke ondernemer in het midden.

Met de C8 Preliator zet Spyker zich in ieder geval weer op de kaart nadat het bedrijf uit een financieel moeilijke tijd kwam. De Preliator wordt met de hand gemaakt en zal in een oplage van slechts vijftig stuks op de markt komen. De prijzen beginnen bij € 324.990.

Spyker

Bron: Spyker, Quote | Foto: Spyker