04-03-2016 07:12 | Door: Dimitri Reijerman

De firma Engels heeft de Multitank op de markt gebracht, een herbruikbare plastic container van 420 liter die is bedoeld voor het verpakken van vaste en vloeibare bulkproducten in de voedingsindustrie.

De Multitank bestaat uit een container met een ingebouwdw pallet, een waterdichte deksel met vulopening, en optioneel een ventiel voor de fermentatie van gassen. Ook is er een uitloopkraan te plaatsen aan de onderkant. Engels levert desgewenst diverse onderdelen mee, zoals wielen en luchtroosters.

Volgens Engels kan zijn Multitank, een reusable plastic packaging, per transportbeweging meer volume verplaatsen of opslaan per vierkante meter ten opzichte van reguliere plastic wegwerpcontainers of metalen vaten.

Drie Multitanks met elk een inhoud van 420 liter die op elkaar gestapeld zijn, nemen een oppervlak in van slechts 0,8 vierkante meter. Dat is drie maal meer aan opslagcapaciteit dan vaten en containers die momenteel in de voedingsindustrie zijn te vinden. Transport en opslag van voedingsmiddelen is zo op een duurzamere wijze uit te voeren.

Het milieuvoordeel wordt nog groter bij de retourstroom. Lege Multitanks kunnen in elkaar worden geschoven, waardoor er een ruimtebesparing tot 80 procent is te behalen. Hierdoor kan het voor toeleveranciers interessant zijn om de containers weer bij de ontvangers terug te halen en niet langer eenmalig bruikbare containers te sturen.

Daarnaast claimt Engels dat de containers gemakkelijk te reinigen zijn, van een radio-frequency identification (RFID)-tag zijn te voorzien en een gemiddelde levensduur hebben van tien jaar.

Volgens Engels kunnen bedrijven in de voedingssector met de Multitanks veel kosten besparen. Zo zijn er geen extra verpakkingsmaterialen meer nodig en blijft de ontvanger niet langer met verpakkingsafval zitten. Hierdoor hoeven de extra kosten die traditionele verpakkingen hebben niet langer in de vraagprijs te worden opgenomen.

Bron: Engels | Foto: Engels