07-03-2016 12:30 | Door: Dimitri Reijerman

Viriciti, een softwarebedrijf dat zich richt op elektrische mobiliteit, bouwt samen met Simacan, een ICT-firma die geodatasets verwerkt, een tool die ondernemers inzicht geeft wanneer elektrisch transport rendabel is. 

Het in Amsterdam gevestigde Viriciti zegt grote hoeveelheden data te hebben over het energieverbruik van elektrische voertuigen, waaronder elektrisch aangedreven vrachtauto's. Simacan uit Amersfoort ontwikkelt routeplanningssoftware en heeft toegang tot real-time informatie over zaken als het weer en verkeersdata.

Door de handen in een te slaan en big data beter te benutten, denken de bedrijven een tool te kunnen bouwen die ondernemers en transporteurs nuttige analyses voorschotelt. Deze moet de besparingen inzichtelijk maken als zij elektrisch gaan rijden.

De tool, EV Fleet Analyzer, kan volgens Viriciti en Siman logistieke bedrijven helpen een betere planning te maken voor hun vloot van elektrische voertuigen. Veel elektrische trucks en bestelauto's blijven volgens de twee firma's onderbenut doordat goede planningssoftware voor dit type voertuigen ontbreekt.

Viriciti en Simacan gaan nadat de ontwikkeling is afgerond de software testen bij een aantal, niet bij naam genoemde logistieke bedrijven. Het uiteindelijk doel van EV Fleet Analyzer is volgens beide firma's om het gebruik van elektrische voertuigen door het Nederlandse bedrijfsleven toe te laten nemen.

Bron: Viriciti | Foto: Viriciti