09-03-2016 09:29 | Door: Thijs ten Brinck

Het Deense bedrijf H2 Logic heeft in Denemarken zijn negende publieke tankstation voor waterstofauto’s geopend. Het bedrijf garandeert dat alle waterstof duurzaam geproduceerd is.

Met de opening van een waterstofstation in de Deense plaats Kolding claimt H2 Logic een landelijk dekkend netwerk voor auto’s op waterstof te bieden.

50 procent Denen binnen 15 kilometer van een waterstofstation

Vanuit Kolding is het bovendien nog geen 250 kilometer rijden naar het dichtstbijzijnde Duitse waterstofstation in Hamburg, zodat Deense waterstofrijders ook eenvoudig de grens over kunnen.

H2 Logic voorziet de meeste van de negen stations in Denemarken vanuit een centrale waterstoffabriek. De stations die het verst van die elektrolyser liggen, in Aalborg, Copenhagen en Holstebro, produceren de waterstof lokaal.

H2 Logic gebruikt voor de productie van de brandstof alleen elektriciteit en water, en garandeert dat de in de elektrolysers gebruikte stroom volledig CO2-neutraal is ingekocht.

Dit jaar verdicht H2 Logic samen met zijn partners het Deense waterstofnetwerk verder. Aan het einde van 2016 woont volgens het bedrijf de helft van de Denen binnen 15 kilometer van huis een waterstoftankstation ter beschikking. 

Bron: H2 Logic | Foto: H2 Logic