11-03-2016 16:52 | Door: Dimitri Reijerman

Tijdens de Gamma Racing Day op het TT-circuit in Assen heeft coureur Jan Lammers samen met het raceteam van de TU Delft de body van de Forze VII onthuld.

De waterstofraceauto gaat in augustus meedoen aan de Supercar Challenge. Daarin rijden benzineauto's. De TU Delft spreekt over een wereldprimeur.

Tijdens de onthulling van de body liet Jan Lammers weten: "Het is belangrijk dat Nederland zich bewust is van schone energiealternatieven. Dat deze waterstofraceauto de strijd aangaat met benzineauto's spreekt tot de verbeelding: waterstof is een alternatieve brandstof met ongekende mogelijkheden."

Doordat het nieuwe auto-ontwerp aerodynamische is en de wielbasis breder is dan eerdere edities, hebben de Delftse studenten er vertrouwen in dat deze raceauto de race kan winnen. Het voertuig heeft een topsnelheid van 210 kilometer per uur en accelereert in minder dan 4 seconden naar de 100 kilometer per uur.

De brandstofcel is een Ballard FC Velocity MK1100. Deze levert 100 kilowatt continu en biedt een kortstondige boost power van 190 kilowatt. De bolide weegt 1.100 kilogram.

Jan Lammers

Bron: TU Delft | Foto: TU Delft