18-03-2016 10:58 | Door: Dimitri Reijerman

De Australische tak van pizzaketen Domino's heeft een robot onthuld die dienst kan doen als een pizzabezorger. Domino's wil de robot ook in Nederland testen, bij de Universiteit Twente.

De Domino's Robotic Unit (DRU), vooralsnog een prototype, is gebouwd door de firma Marathon Robotics. De 200 kilo zware robot zal niet over de weg rijden maar zoveel mogelijk kiezen voor de stoep of het fietspad. De topsnelheid ligt op 20 kilometer per uur en de DRU kan autonoom zijn weg vinden. Dankzij lidar-radar kan het vierwielige voertuig hindernissen op tijd detecteren en omzeilen.

Om toegang te krijgen tot de bestelde pizza dient de klant een unieke code op zijn mobieltje in te voeren. De robot weet volgens de pizzaketen de pizza goed warm te houden. Tegelijkertijd kan hij dranken koelen.

Hoewel het nog gaat om een prototype, wil Domino's met de DRU onder andere de discussie rondom de regelgeving voor autonome robots aanjagen. In Nederland zal de pizzaketen de robot gaan testen bij de Universiteit Twente. Wanneer dat gaat gebeuren en in welke vorm, is nog niet duidelijk.

 

Bron: Domino's | Foto: Domino's