21-03-2016 15:30 | Door: Dimitri Reijerman

Icova, een bedrijf dat de slogan 'waste to product' hanteert, heeft in Amsterdam twee elektrische inzamelvoertuigen in gebruik genomen. De voertuigen kunnen mini-perscontainers snel legen.

Icova

De twee voertuigen zijn door Icova in samenwerking met Nefra Voertuigtechniek en Emoss e-Truck Technology ontwikkeld. De aandrijving is geheel elektrisch en daarmee emissievrij.

Volgens Icova kunnen de voertuigen snel en efficiënt EcoCassettes legen. Dit zijn mini-perscontainers die in de gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid bij diverse woontorens in het Zuidas-gebied zijn geplaatst. De EcoCassettes zijn bedoeld voor de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen in gebieden waar de ruimte beperkt is. Door het snel en efficiënt legen van de Ecocasettes, heeft Icova de voertuigen 'elektrische sprinkhanen' als bijnaam gegeven.

Voor de aanschaf heeft Icova subsidie ontvangen. Deze is afkomstig uit het programma ‘Schone Lucht voor Amsterdam’. Volgens Icova en de gemeente Amsterdam hebben de twee de primeur in Nederland van een volledig uitstootvrije afvalinzameling van miniperscontainers.

Bron: Icova | Foto: Icova