23-03-2016 15:13 | Door: Dimitri Reijerman

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) en MisterGreen gaan samen duizend Model 3-modellen reserveren bij Tesla. Als de auto op de markt komt, willen de twee bedrijven deze in een leasemodel op de markt brengen.

Dat meldt Sprout, op basis van een interview met NLE-oprichter Harald Swinkels. NLE gaat samen met MisterGreen, een bedrijf met een vloot van groene leaseauto's, 1.000 Tesla Model 3's reserveren zodra deze elektrische auto officieel wordt gepresenteerd. Dat zal op 31 maart gebeuren.

Volgens Swinkels moet de bestelling ervoor zorgen dat de Tesla 3 vanaf zijn introductie, naar verwachting eind 2017, ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Hij wil niet kwijt of NLE en MisterGreen een speciale deal met Tesla hebben gesloten.

'Model 3 is gamechanger'

De NLE-oprichter ziet de Tesla Model 3 als een gamechanger. De auto krijgt met een beloofde prijs van circa € 35.000 een veel lager prijskaartje dan zijn voorgangers. Toch zal de elektrische middenklasser naar verwachting een volwassen actieradius bieden, terwijl Tesla in de ogen van Swinkels een 'aura van coolness' heeft ten opzichte van andere merken.

Naast gas en stroom wil NLE zich meer gaan toeleggen op het aanbieden van duurzaam aangedreven auto's aan zijn klanten. Geïnteresseerde leasers moeten bij een eventuele reservering voor de Model 3 wel zelf 1000 euro inleggen.

 

Bron: Sprout | Foto: By Jeff Cooper (jecoopr) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons