24-03-2016 16:15 | Door: Dimitri Reijerman

De Britse elektronicafabrikant Dyson werkt aan een elektrisch aangedreven auto. Mogelijk gebruikt het bedrijf daarbij zijn kennis die het heeft opgedaan met de ontwikkeling van compacte elektromotoren.

Dyson is bekend van de stofzakloze stofzuiger en ventilatoren zonder bladen. Er gingen al langer geruchten dat het bedrijf aan een elektrische auto zou werken, maar Dyson weigerde elk commentaar.

The Guardian heeft echter uit een document van de Britse overheid kunnen vaststellen dat het elektronicabedrijf wel degelijk aan een elektrische auto werkt. Dyson blijkt overheidssubsidie te ontvangen voor de ontwikkeling van een dergelijk voertuig. Dit project moet vijfhonderd banen opleveren en circa € 220 mln aan investeringen losmaken.

Accutechnologie

Dyson kan zijn kennis op het gebied van compacte elektomotoren mogelijk benutten voor de bouw van geschikte elektrische motoren. Ook liet het bedrijf bij de presentatie van zijn jaarcijfers weten dat het € 1,25 mrd in accutechnologie zal investeren.

Daarnaast heeft het bedrijf in oktober vorig jaar de firma Sakti3 overgenomen voor $ 30 mln. Sakti3 werkt aan accutechnologie op basis van lithium in vaste vorm. De start-up claimt dat zijn batterijen een grotere energiedichtheid bieden dan traditionele lithium-ion-accu's, maar de technologie is nog niet publiekelijk gedemonstreerd.

Bron: The Guardian | Foto: Dyson