31-03-2016 07:29 | Door: Dimitri Reijerman

De Low Car Diet-wedstrijd van dit jaar, die de hele maand april duurt, heeft een recordaantal van 1.100 deelnemers aan zich weten te verbinden.

Dat meldt initiatiefnemer Urgenda. Het Low Car Diet-evenement, waarbij bedrijven pogen zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken, telt diverse grote namen. Zo doen PGGM, Eneco, Achmea, SNS Bank en Stukton mee met elk meer dan honderd deelnemers. Ook de provincies Gelderland, Groningen en Zuid-Holland hebben zich ingeschreven. In totaal telt het deelnemersveld 1.100 medewerkers, volgens Urgenda een record.

Tijdens het evenement, dat loopt van 1 april tot en met 30 april, zullen de deelnemers benzine- en dieselauto's inruilen voor (deel)fietsen, snelle e-bikes, openbaar vervoer en elektrische (deel)auto's. Via de Low Car Diet-website zijn de tussenstanden te volgen.

Vorig jaar reisden medewerkers tijdens de Low Car Diet-maand gemiddeld 50 procent schoner en daalden de mobiliteitskosten met 30 procent. Ook bewogen deelnemers meer: Urgenda noteerde een toename van 40 procent. De kosten per werknemer daalden met € 70 per maand en met € 1.500 per bedrijf.

Volgens Urgenda hebben veel bedrijven die eerder deelnamen hun mobiliteitsbeleid aangepast, met blijvende CO2-besparingen tot gevolg. Onder andere Unilever en EY hebben deze stap gezet. Urgenda wijst er verder op dat 40 procent van de oud-deelnemers drie maanden na de Low Car Diet-wedstrijd nog steeds minder vaak de auto pakt.

Bron: Urgenda | Foto: Low Car Diet (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)